2023-06-21
哥哥仔考完試,今日黎上堂,就俾哥哥黎一次大解放😂食物芋頭貢丸新竹米粉😂我以為芋頭同貢丸係分開,原來係貢丸包住芋頭,口感係外面彈牙,心夠粉❤️個米粉勁香麻油味!同埋啲鹹酸菜好好食!啲米粉好正,我哋鐘意食呢啲鞋啲嘅米粉,有口感❤️慢烤雞扒吐司哥哥揀咗呢個同米粉share食!勁好食🤤包有烘過,脆口!個雞扒不得了😱超勁香茅味🤗加上蛋同醬,2兄弟話想早餐咁食😂但呀媽我冇整得人地咁好食珍奶、芒果烏龍茶、芋香珍奶我同弟弟最鍾意哥哥仔嘅芋香珍奶🤗弟弟話好似爆谷味🤪啲珍珠都好彈牙!珍珠奶茶🧋就有好重嘅茶味,唔係好甜,呢個係弟弟揀,結果係哥哥同細佬交換咗😂我就嗌咗芒果烏龍,有淡淡嘅芒果味,好香嘅烏龍茶味,飲落好舒服😌冷泡阿里山烏龍夜市小食拼盤我自己好鐘意個地瓜酥,好甜,好煙韌❤️最surprise 係個蟹蓋 🦀,搵唔到有蟹肉,但佢啖啖蟹味😂同埋個蟹蓋好可愛🥰蝦多士我同哥哥快快手食咗🤪弟弟就話佢未食過🥺哥哥都話想食,所以再encore多個蝦多士蝦多士超脆🙌🏻另外仲有2舊魚😕俾弟弟食晒..唔洗問都知好食😒快到呢…蝦多士環境呢到有2行卡位,我哋食嘅時候係6點前,唔算太多人,不過個陣都冇位,佢哋就叫我哋等一等,都係等咗
食物
芋頭貢丸新竹米粉
個米粉勁香麻油味!同埋啲鹹酸菜好好食!
啲米粉好正,我哋鐘意食呢啲鞋啲嘅米粉,有口感❤️
慢烤雞扒吐司
哥哥揀咗呢個同米粉share食!勁好食🤤包有烘過,脆口!
珍奶、芒果烏龍茶、芋香珍奶
冷泡阿里山烏龍
夜市小食拼盤
我自己好鐘意個地瓜酥,好甜,好煙韌❤️
蝦多士超脆🙌🏻
另外仲有2舊魚😕俾弟弟食晒..唔洗問都知好食😒快到呢…
蝦多士
呢到有2行卡位,我哋食嘅時候係6點前,唔算太多人,不過個陣都冇位,佢哋就叫我哋等一等,都係等咗5分鐘,佢哋睇食乜,睇完就安排我哋坐卡位🫶🏻各位姨姨都好好👍🏻好有禮貌同好細心,問佢哋識唔識揸筷子,要唔要叉😊