揸車經常路過呢間紫色招牌嘅餐廳早兩日同媽咪喺附近行街 終於入去試試!夜晚7點幾已經坐滿人 同老闆留電話約時間留枱一入去發現枱面有好多款Snoopy 名句圖片😍‼️原來老闆都鍾意Peanuts嘅人生哲理😍😍我哋點咗二人海鮮套餐$338 兩個人都嘆到海鮮😍❤️⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰▪️蒜蓉粉絲蒸扇貝🌟🌟🌟🌟🌟扇貝超大隻 煮得啱啱好唔會太老表面鋪滿蒜蓉及蔥花 灒過熱油令粉絲充滿蒜香味粉絲份量都幾多😍唔會過份乾硬▪️醬燒煎焗鮑魚🌟🌟🌟🌟🌟鮑魚唔算好大隻 但口感味道一流!😍醬汁味鹹鹹甜甜 鮑魚肉質爽彈唔韌 ▪️豉油皇中蝦🌟🌟🌟🌟🌟每隻蝦都算大隻 蝦肉彈牙蝦殼沾滿微鹹豉油醬汁超好味▪️清炒時菜鶴藪白菜夠嫩清甜 唔會太油膩👌🏼▪️愛心合桃糊老闆親自介紹合桃糊嘅係員工親自磨製合桃糊唔會過分濃稠 帶有淡淡合桃香味唔會太甜雖然環境似普通冰室 但食物水準高😋老闆非常好客 招呼好好 會介紹菜式👍🏼仲要每張枱有唔同嘅Peanuts漫畫字句嘅圖片💯下次會約埋多啲親朋戚友試多啲小菜❤️//佳餚薈冰室小廚 (深水埗)深水埗青山道84號地下5-6號舖⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱
揸車經常路過呢間紫色招牌嘅餐廳
早兩日同媽咪喺附近行街 終於入去試試!
夜晚7點幾已經坐滿人 同老闆留電話約時間留枱

雖然環境似普通冰室 但食物水準高😋
老闆非常好客 招呼好好 會介紹菜式👍🏼
仲要每張枱有唔同嘅Peanuts漫畫字句嘅圖片💯
下次會約埋多啲親朋戚友試多啲小菜❤️

//佳餚薈冰室小廚 (深水埗)
深水埗青山道84號地下5-6號舖