(非會員)
2012-05-29 290 瀏覽
同女朋友玩足一日,玩到肚仔餓就搵野食...入到呢間茶餐廳,個場正正常常. 唔需要等位..叫左一客蔥油雞飯, 炸醬麵. 例湯先到,再等左約2分鐘, 蔥油雞送到. 嘩! 好夠份量 !!賣相都幾吸引 !! 舊舊堅有肉,唔係皮包骨 !!但係本人唔鍾意"擦子膠" 先試吓雞胸,ok wor ! 我鍾意佢d 雞煮得 arm arm熟,唔太老. 肉質keep到有咬口+鮮味 !! 蔥油醬汁調得恰到好處,絕對係送飯佳品 ! 食肉獸既no. 1 之選 !女朋友叫既炸醬麵,又一驚喜之作 !! ..話說本人幾年前係中環麥X記食過一碗炸醬麵.個碗野細過我手掌, 啊waiter叔叔仲同我強調佢地d麵煮都一d鹼水味都冇,埋單$60幾銀一碗麵. 我自覺中晒伏 !! 鍾意食鹼水麵既我好似無食過野咁, 餓住咁走 !! 自此之後,就冇食過炸醬.講番今次呢個麵, 麵條略帶微鹼味; 麵身彈牙. d炸醬肉-香,辣,甜,爽 !! 多加辣椒油就好刺激開胃 !! 正 !!
同女朋友玩足一日,玩到肚仔餓就搵野食
...
入到呢間茶餐廳,個場正正常常. 唔需要等位..
叫左一客蔥油雞飯, 炸醬麵.
例湯先到,再等左約2分鐘, 蔥油雞送到.
但係本人唔鍾意"擦子膠" 先試吓雞胸,ok wor
大隻雞 !!

2012-05-27
1 分鐘 (堂食)
大隻雞 !!
  • 蔥油雞飯