餐廳: 桃園制作粥麵餐廳 (慈雲山中心)
資訊:

2020-11-25 259 瀏覽
桃園在慈雲山開了好幾年,以前試過堂食普通,因為疫情關係叫多左外賣,偶然一次試過覺得唔錯,自始就成為我地一家嘅飯堂。早餐、下午茶、晚餐都試過晒,食過幾十次,水準幾平均,偶然一兩次失手,唔知係咪果次轉左師傅。總括嚟講係值得食嘅。不過今篇唔係想講嘢食,而係想特別讚下啲飲品,呢間係少數嘅餐廳因為想飲佢嘅飲品而食🤩 最初我哋飲開奶茶同凍奶茶,係好飲嘅,後來試過凍檸水,佢杯檸水係打碎檸檬肉嘅檸檬汁整,好好飲,無諗過茶餐廳會咁有誠意,超級驚喜😋 之後我哋試凍咖啡,咖啡味香濃,唔苦,咖啡及奶嘅比例剛剛好,似出面cafe飲到嘅凍啡味,我同老公都覺得非常好飲😍 平時我哋出街食飯好少叫凍啡,因為凍啡好多餐廳都唔好飲,一係偏苦,一係偏酸,太多奶/太少奶,太甜等,但係呢間茶餐廳嘅凍啡真係好出色!忍唔住要寫個post真心讚下今日為左影相特登叫左個外賣,有機會大家不妨一試,可能你都會愛上

忍唔住要寫個post真心讚下

凍咖啡