2017-09-06
天水圍呢個新商場裝修後原來好多新餐廳!睇完台灣戲之後都好想食台灣野,咁岩比我發現呢一間8090好時光!一於去食返餐以解相思台灣之苦。呢度主要食台灣麵同飯為主,選擇不多,但台灣就是簡簡單單就足夠。仲有少少小食可以選擇。如果比較多人可以選擇套餐。下午茶時間不太餓,我哋選擇咗要一份滷肉飯,滷肉飯餐還送上一份灼菜同埋小食!10分均衡。灼菜灼得入味,有少少蒜香嘅味道,很淋!滷肉飯令人胃口大開,我們都不敢一口接一口吃不停。呢一份係切斷了椒鹽排骨,椒鹽排骨炸得酥香,好惹味!骨肉相稱,用來送飯真的不錯。水果茶體積十分龐大!足夠二人分享。內裏有大量新鮮生果,茶味好香!但最值得一讚係呢一個楊枝甘露!芒果味濃郁,不太甜,好滑!內裏有大量芒果肉同埋柚子肉, 分量十足!另外芒果涼粉亦都好不錯!吃完透心涼!涼粉彈牙qq!!可能因為下午茶不太肚餓關係,個人認為甜品更勝主菜!期待下次晚餐再來光顧, 試一試其他麵食或飯。
仲有少少小食可以選擇。
如果比較多人可以選擇套餐。
但最值得一讚係呢一個楊枝甘露!芒果味濃郁,不太甜,好滑!
內裏有大量芒果肉同埋柚子肉, 分量十足!
另外芒果涼粉亦都好不錯!吃完透心涼!涼粉彈牙qq!!