2018-05-17
今日同幾個舊同事出嚟聚會,本來諗住去九龍城食泰國菜,不過成日都係食泰國嘢有啲悶所以諗住搵啲新嘢試下,咁啱經過一間新開張小菜餐廳,門口見張poster啲餸幾吸引,而facebook打咭又有9折,所以4條友膽粗粗走咗入去試下。一坐低就叫咗幾個poster上嘅小菜試下,本人尤其鍾意其中兩個:金沙南瓜這味餸是老闆娘推介,初初以為好甜會似甜品但又其實唔係,超香口嘅咸蛋王外皮外脆內軟,同𥚃面熱辣辣嘅南瓜肉配合得恰到好處,本來冇諗住叫突然執到寶~銀絲遊龍哩味餸叫嘅原因係因為有個朋友喉嚨痛,所以諗住叫個清清地有菜有湯嘅餸,見哩個餸個名咁勁又叫嚟試下,點知再有驚喜。鮮甜嘅魚湯配上粉絲龍躉球,仲有菜同雲耳,全部餸吸收曬魚湯精華,超開胃,我朋友誇張話病都食到好番🤣,最後湯都清埋~~這間小廚絕對推介大家一試,菜色實而不華,我和朋友會帶家人再來試,已問定有冇大枱。BTW老闆娘笑容親切,非常非常nice!!
金沙南瓜
銀絲遊龍