2018-10-22
一直想搵機會打一份食評支持一下呢間家庭式經營西餐廳,忙到今日終於有時間上個月咁岩去西環做少少事,一做完已經晚上七八點先醒起轉午餐都冇食,於是留意附近有冇餐廳嘅情況下就入咗呢間餐廳和朋友二人一起進餐,朋友點了一個意大利飯我就不作介紹,本人點了一個澳洲肉眼扒配牛肝菌汁,結果真係驚喜十足,點了五成熟,廚師手勢一流真係煎到啱啱好,而且塊扒我夠膽講係可以同香港五星級扒房媲美,無論係肉味,口感都非常一流,而且配上佢哋自家製嘅醬汁真係完全昇華到另一個層次跟住由於我同朋友都點左套餐,餐廳都安排左是日甜品俾我哋,係佢哋自家製嘅炸甜點,同樣地都係十分香甜,表層揸到非常鬆脆結果兩人埋單每人$200都唔使,我同朋友都覺得如果喺香港想食又平又好食嘅西餐,呢類型小店真係比起酒店扒房仲要好得多