2023-07-05
木子居酒屋 (大圍)本來想食西餐 點知行到過去先知轉左餐廳🫣結果就話試試新餐廳 門外面睇過menu都唔錯 價錢亦唔算貴 所以就試下😝因為冇訂位所以坐bar枱 都幾好 可以睇到出菜位🫣松葉蟹肉蟹籽沙律🥗$88佢同出面既蟹籽沙律🥗最大嘅分別係出面嘅店係用蟹柳而呢間係用松葉蟹🤩蟹肉的確好甜而且份量都唔少和風炸雞🐔$88突然好想食炸雞所以叫左😂炸到好外脆內軟👍🏼而且好juicy同埋佢會配埋椰菜絲同蕃茄仔黑松露鰻魚卷 $138黎到居酒屋🏮又點可以唔食壽司🍣因為K小編男友好鍾意食鰻魚同黑松露 所以就揀左呢個 呢個卷係一塊鰻魚係面再加黑松露係上面 而卷既中間係青瓜絲 小編覺得唔點豉油都👌🏼因為d飯本身就有味厚燒牛舌心 $98必叫‼️因為係牛舌心所以食落好嫩 同埋佢配以法式芥末一齊 但小編鍾意就甘食 司傅都有撒小小鹽係牛舌心上 都係鍾意原味甘食🤭雜錦天婦羅 $108包括有冬菇、海老🍤、南瓜、青椒、茄子🍆同魚🐟 每樣炸物既炸漿都好薄 而且炸得好脆😋有成3件海老同埋好彈牙👍🏼而茄子🍆仲有兩個形式炸 扇形同埋一舊甘 食落既口感都唔同福岡凍簥麥麵 $88本身小編就唔多好簥麥麵既 但男友話要食 佢呢個簥麥麵係配左
松葉蟹肉蟹籽沙律🥗$88
和風炸雞🐔$88
黑松露鰻魚卷 $138
厚燒牛舌心 $98
雜錦天婦羅 $108
福岡凍簥麥麵 $88
本身小編就唔多好簥麥麵既 但男友話要食 佢呢個簥麥麵係配左隻溫泉蛋同埋大量既天婦羅碎😍撈埋一齊食又幾好食wor😂
士多啤梨🍓梳打$48同青蘋果🍏梳打$48
由於兩個人都唔飲得酒 所以都係叫兩杯梳打😙士多啤梨🍓梳打會比較適合女生 因為甜甜地同埋只有少少🤏🏻酸飲到最底仲見到d士多啤梨🍓籽!而青蘋果梳打就比較酸d 唔係小編既取向😂但兩杯都唔會太甜
Ps:店內都唔算好多位 如果想去食既都可以book定枱比較安全 如果唔係就要坐bar枱