2019-02-18 229 瀏覽
難得星期日可以同男朋友齊齊放假,一早就出動,諗住去錦上路既跳蚤市場,所以就係荃灣西附近搵食,方便去搭西鐵荃灣廣場附近好多野食,行左個round覺得Cossi既menu最抵最岩食全部都係60-80幾蚊既西餐,包飲品,睇落好多款都好吸引我揀左C餐,男朋友就中意食扒,揀左K餐。每個餐都附送一杯橙汁,酸酸甜甜開下胃,不過如果係送湯會開心啲阿拉斯加蟹肉、鮮蝦粉紅汁意大利粉比佢個蟹肉吸引左就叫黎試,一上菜熱辣辣好香其實我都唔知咩係粉紅汁,食完都唔係好知,類似係忌廉汁帶一點甜,好creamy好好味意粉既軟硬度係岩岩好,硬中帶點煙un,我非常滿意。蟹肉食到有大概3小片,係真蟹肉,好鮮甜蝦有兩隻,都幾大隻又爽口意粉份量剛剛好炭燒澳洲牛肉眼扒呢個都等左一陣間先有,上菜同樣熱辣辣。牛扒都大塊,搭配薯角。薯角超新鮮炸起,好熱好脆牛扒超香炭燒味,個調味做得好好。之不過塊扒本身唔夠高質,肉質普通而且牛味唔重,扣左少少分食完主食仲有得叫杯餐飲,味道正正常常啦!總括而言,呢個價錢呢個quality算係十分唔錯,餐廳環境亦十分舒適

全部都係60-80幾蚊既西餐,包飲品,睇落好多款都好吸引

我揀左C餐,男朋友就中意食扒,揀左K餐。

阿拉斯加蟹肉、鮮蝦粉紅汁意大利粉
比佢個蟹肉吸引左就叫黎試,一上菜熱辣辣好香
蝦有兩隻,都幾大隻又爽口
意粉份量剛剛好

炭燒澳洲牛肉眼扒

食完主食仲有得叫杯餐飲,味道正正常常啦!
2019-02-17