2021-07-03
PizzaExpress 係一間我同朋友經常會去聚餐既餐廳,喜歡呢度食物夠多元化, 一定會揀到岩食既野。今日同朋友揀左黎Fashion Walk 呢間, 貪佢地方夠寬敞坐得夠舒服, 啲waitress 仲非常好人會介紹新款食品比我地所以今次叫左好多野食最先到既係兩柸新口味飲品Beer Cocktail 入面加左啲雜果同薄荷, 味道清新易入口, 用黎開胃非常唔錯😋另一柸係石榴梳打特飲🥰味道香甜😋未開始食嘢就飲左半柸😅跟手好快就黎埋個雞肉蘋果沙律🥗估佢唔到呢個組合原來咁夾🤣蘋果同菜都好新鮮爽口連埋雞肉一啖放哂入口感覺好滿足之後就到另一個驚喜新口味,係焗磨菇呀😍嘩啲菇菇上面滿哂芝士😍咬落去勁多汁😋好香芝士味又好香菇味😙食到停唔到口,會成為以後必點菜式呢個係牛油果番茄沾醬,用薄脆包沾滿醬非常好味😋牛油果香同蛋黃醬加上青檸汁同蕃茜原來可以咁夾, 勁fresh 之後係兩個main course , 新口味番茄海鮮意粉🍤啲意粉入哂味,口感適中唔會太腍,茄汁味都夠濃😋呢款又係新口味羽衣甘藍蘑菇松露薄餅😍waitress 拎埋黎時已聞到勁香😍好開心有素pizza 食。 pizza 夠薄又脆係我最喜歡,
最先到既係兩柸新口味飲品
跟手好快就黎埋個雞肉蘋果沙律🥗
之後就到另一個驚喜新口味,係焗磨菇呀😍
呢款又係新口味羽衣甘藍蘑菇松露薄餅😍waitress 拎埋黎時已聞到勁香😍好開心有素pizza 食。 pizza 夠薄又脆係我最喜歡, 羽衣甘藍咸咸地加上松露既香, 味道特別, 再加埋啲爆汁蘑菇, 入口似食緊肉咁幾好味😋
最後上呢道新口味既甜品拼盤。。。。 好味到爆😝忌廉撻又香又滑又脆口,中間蘋果撻口感軟軟地又唔會太甜,最抵讚係個心太軟,甜度適中,切開啲朱古力少少流出黎唔會太熱岩岩好可以連埋蛋糕一啖放入口, 勁正, 又可以成為以後必點喇🤣
另外真心要讚多樣,呢度啲擺盤好似比其他分店靚, 好岩打卡🤣🤣