2024-07-13 546 瀏覽
平時講開日式咖喱就會覺得係甜耶耶冇乜特色,呢間日本過江龍百名店提供嘅兩款咖喱都係喺日本拎咗咖喱大獎,除咗咖喱之外,我哋叫咗兩個飯所有配料都好驚喜叫咖喱飯預設有套餐,包括是日前菜同飲品,亦可加錢轉其他特飲。特級香料咖喱比椰汁咖喱貴$20 ,但兩款都好出色。特級香料嗰隻香辣惹味,但唔會覺得太重口味,一啖接一啖想係咁食,帶有軟滑肉絲。椰汁咖喱長時間低溫慢煮,椰香味好突出,餘韻甘香。龍田揚炸雞配日本米飯 (特級香料咖喱)英文明明話係雞胸,但咬落去勁爽口,似雞髀咁彈牙,有日式燒鳥嘅感覺。配菜有四件茄子,咬落軟滑多汁,係冇炸粉嘅天婦羅質地,吸咗少少咖喱汁勁好味雪見芝士定番(雙色咖喱)柏達諾芝士係來自意大利嘅高級認證芝士,刨碎好似雪咁鋪喺咖喱飯面,令成碟咖喱味道都得到昇華。另有巴馬火腿同溫泉蛋令整體口味更豐富另外餐飲分別加$10轉配咗冷泡荔枝紅茶同紅莓汁,前者唔甜茶味好香,後者酸酸甜甜好清新

龍田揚炸雞配日本米飯 (特級香料咖喱)
龍田揚炸雞配日本米飯

雪見芝士定番(雙色咖喱)

龍田揚炸雞配日本米飯