2022-12-30
同朋友嚟到將軍澳寶琳,突然之間想食漢堡,就醒起上次去過真妮,所以就再試多次。今次食嘅係黑蒜牛肉漢堡,同埋煙肉蛋牛肉漢堡。兩個漢堡包都好有驚喜,廚師特登將煙肉蛋漢堡入面嗰塊蛋唔係整到全熟,令到個包食落去好濕潤,而且蛋味都好濃郁。入面加咗塊煙肉落去 ,好有外國漢堡包嘅感覺。另外黑蒜漢堡包,食落去黑蒜未唔算好濃,但係有小小嘅香味,怕食蒜頭嘅朋友都可以試,而且入面嗰塊芝士非常之靚,好香濃,配埋生菜味道啱啱好。兩個漢堡包餐入面都配咗粗薯條,個人覺得比麥當勞更加有口感,非常之好食。之後再叫咗個小丸子同埋炸魷魚圈,小丸子係比較甜嘅,鍾意食甜嘅朋友可以試吓,魷魚圈配咗個明太子沙律醬,食落去都好特別。最後再朝早一杯士多啤梨益力多同埋奇異果益力多,兩杯嘅飲品,益力多味唔會太重,唔會話搶咗果汁嘅味道,感覺幾好。