2022-05-18
自家制免治雞肉棒🍗($54)免治雞肉棒口感幾唔錯,食落有雞肉同雞軟骨咬口嘅質感,可惜將雞蛋同燒汁撈完之後都係偏甜偏重口味🙈黑豚五花腩🥓($48) 五花腩反而幾出色,食落有脂肪感又唔會好油膩👍🏻甜蕃薯🍠($28) 唔係浸完糖水個種死甜,食到蕃薯香同少少甜,正常發揮🙆🏻♀️蟹肉溫泉蛋沙律🥗($88) 啲沙律菜食落幾fresh,加埋溫泉蛋,食落口感就更加豐富,fresh 得黎又好溫和嘅感覺🧚🏼♀️明太子燒飯團🍙($38) 飯團口感做得唔錯,食落有脆卜卜嘅飯焦,但如果作為一個明太子飯團就較為失色,因為明太子味好淡薄🎐稻庭烏冬🍜($38) 湯底幾濃郁,口感夠滑,唔錯✨醬燒燒豬軟骨🍖($68) 全晚最有驚喜嘅就係醬燒燒豬軟骨,類近濃邊叉燒嘅concept,食落豬軟骨有啲位都濃邊香口,同時亦都非常入味同軟淋🤤💖Extra comments 🖍•有得揀坐bar枱/普通座位,位置唔算好闊落,感覺都係俾二個人黎小聚適合啲•餐廳對面就係海旁,食完飯可以散下步🌌
($54)
黑豚五花腩🥓
($48)
五花腩反而幾出色,食落有脂肪感又唔會好油膩👍🏻
甜蕃薯🍠
($28)
唔係浸完糖水個種死甜,食到蕃薯香同少少甜,正常發揮🙆🏻♀️
蟹肉溫泉蛋沙律🥗
($88)
明太子燒飯團🍙
($38)
稻庭烏冬🍜
($38)
湯底幾濃郁,口感夠滑,唔錯✨
醬燒燒豬軟骨🍖
($68)
Extra comments 🖍
•餐廳對面就係海旁,食完飯可以散下步🌌