2024-08-22 3186 瀏覽
今日我哋經過觀塘APM,唔熟呢頭,唔知有乜好食嘅食肆,誤打誤撞入咗呢間上海菜餐廳。阿女中意食片皮鴨,平時會返大陸食,抱住試下嘅心態點咗海玉蘭嘅片皮鴨,竟然有驚喜,出奇地好味,因為有山楂條一齊包係入邊食,好解滯,片皮鴨啲皮燒得都好酥脆,鴨肉有汁,係香港試過嘅片皮鴨最好食嘅。下次如果想食片皮鴨又唔想咁長水路返大陸,可以再嚟食,因為都對得住個價錢。 我哋開始唔咁點咁多嘢,驚中伏,所以後來又點咗龍蝦伊麵和雞絲粉皮,結果都冇令我哋失望 。龍蝦伊面芝士味好入味,只係麵略嫌有點淋。 雞絲粉皮味道正,粉皮厚又滑,我哋好中意食。素菜包都唔錯waitress服務幾好,一餐飯幫我哋換咗三次碟,態度值得讚👍🏻

片皮鴨

素菜包都唔錯