2022-05-03 320 瀏覽
疫情幾個月都冇得揼骨,返工返到攰,於是去左觀塘工業區一間按摩店!按完都成9點左右,就同朋友睇下有冇野食,因為我地都餓啦!行到5樓,見到呢間舖營業中….即刻入左去舖頭唔算好大,裝修簡單,但渗透住日系風,老闆應該都係鍾意日本🇯🇵講返d野食先🥰🥰佢哋全部野都可以揀唔辣或唔同辣度,岩曬唔同既口味,同朋友食完,我仲外賣返去俾屋企人試❤️❤️燒茄子🍆首先茄子係超級大條,佢哋既醬汁完全滲咗入去茄肉到,食落好夠味,唔會齋係面嗰d調味料同肉分開咁…勁推介😋😋燒菠蘿🍍呢個都係我食燒肉平時必叫,因為好開胃,又消滯。估唔到燒烤佬都有,意外驚喜!佢哋既菠蘿係超厚切起初擔心會好酸,點知食落好酸甜,超正👍👍一口牛牛既質感食落好嫩口,肉質一d都唔會鞋口,都好食😋不過如果再燒焦d我會更鍾意❤️牛舌呢個無得頂,相對一口牛,佢燒到岩岩好,黑椒再配合埋少少焦香,咬落肉汁非常juice,好香👍鴨胸呢個都係極度推介👍因為鴨胸燒到外脆內軟,一口咬落去,好似成個口腔充滿油脂香

行到5樓,見到呢間舖營業中….即刻入左去
燒茄子
燒鴨胸

燒茄子🍆

燒菠蘿🍍

佢哋既菠蘿係超厚切
起初擔心會好酸,點知食落好酸甜,超正👍👍

一口牛

牛舌