2023-11-11 26 瀏覽
{Fusion Fine Dining}麻甩佬都有時要食下啲高級嘢😁呢一間前米芝蓮法國廚師團隊主理嘅Kaku,啱晒我用嚟提升麻甩佬嘅品味!美味前奏由餐廳主理嘅signature 麵包,配合沙律同埋餐湯!每一樣都好清新,由擺盤到食物質素,都令人有繼續期待嘅感覺。香煎三文魚配香草醬炒雜菜呢個香煎三文魚,外皮濺到好香脆,但係三文魚能夠保持新鮮嫩滑。香草醬加入雜菌炒出嚟嘅雜菜雖然唔係主角,但係都令人食到停唔到口。烤虎蝦龍蝦汁龍大利燴飯第一啖放入口就已經感動流淚,雖然寫出嚟好似好誇張,但係內心當時真係非常之感動,因為激發整個味蕾都有着龍蝦汁同埋虎蝦嘅美味!呢個燴飯唔簡單,好明顯係落足心機咁樣去準備龍蝦汁,然後再用呢啲咁美味嘅湯汁嚟煮飯!特色餐飲梨青檸氣泡玉桂茶同埋牛油果香蕉smoothie,兩種飲品都充滿特色,起碼可以講喺出面完全冇可能買到,入口有清新又有新意嘅感覺,作為一餐美食作結真心完美。美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 KAKU (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓11號舖
{Fusion Fine Dining}

美味前奏

香煎三文魚配香草醬炒雜菜

烤虎蝦龍蝦汁龍大利燴飯

特色餐飲

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 KAKU (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓11號舖