2020-08-30 687 瀏覽
今日終於用誠意打動咗食肉獸陪我食素,所以就嚟咗開業不久嘅素味牽。入面嘅裝修環境簡約,令人坐得舒服,感覺寧靜。素菜套餐選擇豐富,而且佢仲有定時轉換餐牌,所以每一日去幫襯都唔會覺得悶。菜式亦都唔單調,素菜配合意式香草仲有米線俾你揀,聽落都覺得好特別。仲有素菜版黯然銷魂叉燒飯,賣相就好似食神裏面嗰份咁都似模似樣。最後決定要咗一份素菜套餐,揀咗麻辣蘿蔔牛腩、咕嚕肉,仲加咗$5配炒菜一份。佢嘅麻辣汁令我覺得好驚喜,好香嘅麻辣味但又唔算好辣,而且佢嘅蘿蔔好入味,牛腩就用一啲菇類製成,都幾像真,咕嚕肉亦都做到酸酸甜甜,配合三色椒,真係覺得自己好似食緊咕嚕肉,但就冇食肥豬肉嘅感覺,健康得來又好味,只係加$5就有好大份嘅炒菜,而且呢度仲可以添加白飯,真係好抵食。餐湯係蕃茄豆腐湯,蕃茄湯底蕃茄味非常濃郁,我飲第一啖就覺得應該要配埋個通粉放落去一齊食,咁就正到不得了。另外嘅意式香草雞麻香米線又係一個驚喜之作,因為餐牌本身冇食物嘅圖樣,所以我點嘅時候心態上只不過係想食個米線,到上菜嘅時候見到賣相就已經覺得好驚喜,首先就係有一大片炒滑蛋,撈米線係帶有香麻味道嘅白汁,仲有炸雞粒,真係覺得呢個fusion菜好有驚喜
入面嘅裝修環境簡約,令人坐得舒服,感覺寧靜。
素菜套餐配炒菜
另外嘅意式香草雞麻香米線又係一個驚喜之作,因為餐牌本身冇食物嘅圖樣,所以我點嘅時候心態上只不過係想食個米線,到上菜嘅時候見到賣相就已經覺得好驚喜,首先就係有一大片炒滑蛋,撈米線係帶有香麻味道嘅白汁,仲有炸雞粒,真係覺得呢個fusion菜好有驚喜。
意式香草雞麻香米線
食肉獸朋友都話估唔到食齋菜都可以咁好味,仲話下次會再陪我嚟幫襯添!
素菜套餐配炒菜
意式香草雞麻香米線