2017-10-19 881 瀏覽
係牛頭角俾我搵到間民間正宗泰國菜。唔洗去到九龍城都食到 😃價錢唔算好貴,就入去試下喇!叫左個炸蝦餅即整,熱辣辣。熱到要等一等先食到😂咬落好爽口,好有蝦既鮮味。沾埋醬仲好味,酸酸甜甜,好開胃!👍再叫左菠蘿海鮮炒飯。通常係出面叫既菠蘿炒飯都會放係舊菠蘿上面。但呢間無。但我反而覺得仲好,因為總覺得舊菠蘿會重用 😂呢個飯炒得幾好味,味道岩岩好,唔會話好咸同好濃味。撈埋d肉鬆連埋舊菠蘿飯,就更好味!👍再叫左個 芒果糯米飯!呢一碟係我係香港暫時食到最好味的。原因: 糯米飯是暖笠笠的!係泰國食既正宗糯米飯都係暖的,因為可以令到椰漿唔會“瓊“,如果啲飯係凍既,就會連埋啲椰漿成舊硬左,會好難食!而香港通常都好少食到暖既糯米飯。呢間竟然係! 而芒果仲好甜,應該係用番泰國出產的。甜味係唔同d😍另外再叫左椰汁糕同椰青水糕 外賣慢慢吃!估唔到個椰汁糕都可以整到咁好味!因為佢加左啲芋頭落去,味道就更加好味!反而椰青水糕就麻麻,咬落有點實。😖但味道係鮮甜的。 值得一試的餐廳 !😍
係牛頭角俾我搵到間民間正宗泰國菜。唔洗去到九龍城都食到 😃
價錢唔算好貴,就入去試下喇!

叫左個炸蝦餅

即整,熱辣辣。

再叫左菠蘿海鮮炒飯。
通常係出面叫既菠蘿炒飯都會放係舊菠蘿上面。但呢間無。
但我反而覺得仲好,因為總覺得舊菠蘿會重用 😂

再叫左個 芒果糯米飯!
呢一碟係我係香港暫時食到最好味的。
原因: 糯米飯是暖笠笠的!

而香港通常都好少食到暖既糯米飯。
呢間竟然係!
而芒果仲好甜,應該係用番泰國出產的。甜味係唔同d😍

另外再叫左椰汁糕同椰青水糕 外賣慢慢吃!

反而椰青水糕就麻麻,咬落有點實。😖但味道係鮮甜的。

值得一試的餐廳 !😍