2016-04-25 886 瀏覽
前幾年興食芝士火鍋, 一試愛上, 可惜有得食芝士火鍋的地方越黎越少. 所以都有一段時間無食了. 見雜誌介紹呢間新開西餐酒吧有得食芝士火鍋, 當然要來朝聖!位於旺角麥花臣附的染布房街, 可算係旺中帶靜, 餐廳裝修有花過心思, 半開放式格局, 坐位但唔會比人迫夾感覺.同友人叫咗一客"黑松露芝士火鍋", 芝士味道比起出面食開的芝士火鍋濃陏, 而且加咗黑松露, 除左聞落好香之外, 佢仲帶出咗芝士香味, 食落去唔會覺得膩, 而係豐富咗成個味道. 配料都唔姑寒, 有西蘭花, 新薯, 長通粉, 面包粒等, 我個人比較喜歡新薯, 一來味道清新, 二來有返咁上下口感, 配芝士好一流!一客芝士火鍋夠3個女仔食, 價錢唔貴, 而且質素好好! 喜歡芝士的朋友值得來試下呀!
黑松露芝士火鍋
2016-04-15