2018-08-27
同舊同事聚會,因為同事喜愛食蠔,找了間蠔魔,完全岩晒佢。 鍾意佢環境細細,好寧靜既感覺,成晚都有唔小客,但大家都好享受傾計 ,唔會覺得好嘈好侷促。 桌上既餐紙係印有唔同蠔既口感同質感,俾我有機會學多點如何品嚐蠔。餐廳員工好專業咁推介唔同配搭,每次上蠔時都會簡介一次唔同既蠔 ,要點食,出產地係邊特性係咩,亦會注明有幾多隻係同一產地,相當專業同認真,都係今次我先試到原來法國蠔係咁好食,清甜飽滿,真係一試難忘。 啤酒夠晒冷凍,超值一讚。牛扒勁足安士, 八成熟都好有牛香,唔太鞋口。 第一次食蒜容包係咁食,用新鮮蒜容加欖油去焗,超香,又勁蒜香,好有驚喜既食法。羊架嫰口,滿肉汁,高質。蕃茄pizza就失色左小小,太咸,唔太推介。 最後佢既石榴雪糕超濃香味好滑身,心太軟都係水準之作。但總括黎講呢間食蠔真係好正,又有機會學點品嚐 ,又嚐到新鮮好味既蠔。
啤酒夠晒冷凍,超值一讚。
牛扒勁足安士, 八成熟都好有牛香,唔太鞋口。
羊架嫰口,滿肉汁,高質。
蕃茄pizza就失色左小小,太咸,唔太推介。
最後佢既石榴雪糕超濃香味好滑身,心太軟都係水準之作。