2016-11-15
週末假期黎左中環食左個美味既下午茶之後,行左一整日中環到處影相都行到餓,特意一早訂位係依間餐廳食晚飯餐廳都以半開放式既格局,感覺比較輕鬆自在睇左陣餐牌,店員見我地冇咩心水,就為我地推介左幾款菜式,於是我地係唔想再諗既情況下就決定按佢指示發板<<Bruschetta ai Funghi e Caprino>>叫完先知依個係野生蘑菇加goat cheese烤麵包片,離遠已經聞到果陣松露既香味,估唔到蘑菇配goat cheese咁夾,味道濃得黎又唔會太鹹,再加上塊麵包片食落香脆,真係好好味<<Italian Butcher Pizza>>訂位前都得知呢度d pizza好出名,所以點都要叫個,入口既辣度係有唔同層次既辣度,一邊食d辣味會慢慢滲出黎,辣醬有小小似港式既辣椒油咁,好香辣味,味道確實令我有點驚喜,ham又多又大片,餅底入口好鬆軟,整體真係做得好出色,難怪見到每台都有叫pizza<<Gnocchi con Crema di Formaggi>>用4種芝士mix埋,再加薯仔煮,個口感好得意,口
餐廳都以半開放式既格局,感覺比較輕鬆自在 睇左陣餐牌,店員見我地冇咩心水,就為我地推介左幾款菜式,於是我地係唔想再諗既情況下就決定按佢指示發板
叫完先知依個係野生蘑菇加goat cheese烤麵包片,離遠已經聞到果陣松露既香味,估唔到蘑菇配goat cheese咁夾,味道濃得黎又唔會太鹹,再加上塊麵包片食落香脆,真係好好味 <<Italian Butcher Pizza>>
訂位前都得知呢度d pizza好出名,所以點都要叫個,入口既辣度係有唔同層次既辣度,一邊食d辣味會慢慢滲出黎,辣醬有小小似港式既辣椒油咁,好香辣味,味道確實令我有點驚喜,ham又多又大片,餅底入口好鬆軟,整體真係做得好出色,難怪見到每台都有叫pizza <<Gnocchi con Crema di Formaggi>>
用4種芝士mix埋,再加薯仔煮,個口感好得意,口感有小小煙韌得黎又軟淋淋,老人家都食到,好香芝士味同好creamy,呢個份量剛剛好,感覺唔會太膩濟 <<Pineapple Sage Collins>>