2021-08-21
最近都幾鍾意食西班牙菜, 喺OpenRice 見到呢間餐廳一直好評,仲要原來係一間Bar又可以食到想食西班牙菜,於是同妹妹膽粗粗去試吓食個午餐!😜好多食評話一定要試呢間餐廳某幾度菜式,個個都贊不絕口! 睇吓我哋叫左乜嘢先~棒棒鵝肝:將鵝肝變成球狀形態之後外層鋪滿開心果碎,口感特別入口即溶,鐘意食鵝肝嘅我真係可以食多兩粒😆 之後就要介紹呢個薄切慢煮八爪魚,做頭盤真係唔錯,鮮味又唔韌,配埋上面惹味醬汁,話咁快食晒。其實要整好味八爪魚好難,因為要經過慢煮處理先可以煮到咁淋,睇到呢間好俾心機。烤慢煮西班牙黑毛豬鞍架配蒜香扁意粉:估唔到個份量係咁大份!兩個人份量超抵食。男仔食一定好開心。慢煮黑毛豬鞍架煮得幾淋身,加埋些厘醋燒汁,又唔會咁膩,好味喎!呢個叫霹靂蜜糖烤法國燒春雞配檸檬飯。其實英文係叫Piri Piri 。呢個燒春雞燒得啱啱好!肉嫩多汁而且外皮脆口,微香辣蜜糖外衣味道超級惹味。配埋檸檬味香飯,正呀!我哋兩個竟然可以食哂啲飯。真係要讚下呢間餐廳,食左幾度菜全部都好好味!而且價錢又唔貴!整體來講食得好開心,下次一定返來試埋其他菜式❤️❤️
烤慢煮西班牙黑毛豬鞍架配蒜香扁意粉:
呢個叫霹靂蜜糖烤法國燒春雞配檸檬飯。