2018-09-03
旺角越開越多邊爐店,今次聽朋友介紹黎左橫浜橫場,sell健康邊爐😋邊爐有別於一般邊爐店,佢以木桶做鍋,桶邊有洞可以直出已隔油ge湯,即刻飲湯都覺得罪惡感減半。鋪頭新開無幾耐,裝潢幾有特式,座位寬敞舒適。鍋底有唔少選擇,我地揀左喇沙海鮮鍋。鍋底一d都唔hea,好足料,有大蝦、青口同埋蛽,仲要份量都唔少,好抵👍🏼我地揀左兩款肉,包括新鮮滑牛肉,新鮮豬頸肉。兩款肉都好靚好新鮮,牛肉堅滑,口感好好,豬頸肉好爽口,唔錯。日式長蟹棒,真係好長,起碼係平時食開長一倍,爽口,唔係出面食開淥兩淥就散。紫菜炸響鈴,即叫即炸,好脆好好味,加左紫菜真係畫龍點睛👍🏼特式炸魚皮,都係即叫即炸,店員特別推介。呢份魚皮真係好有驚喜,本身魚皮有層墨魚係面,點埋個蛋黃醬真係不得了,正!我地仲叫左墨魚丸同蝦丸,個人鍾意墨魚丸口感多d,不過兩款味道都唔錯。兩個人食食左五百零蚊,食到好飽咁走,因為無預過鍋底都有咁多料。呢間邊爐店食物好有質素,絕對值得encore!
鋪頭新開無幾耐,裝潢幾有特式,座位寬敞舒適。
紫菜炸響鈴,即叫即炸,好脆好好味,加左紫菜真係畫龍點睛👍🏼