Happy Friday去尖沙嘴搵好嘢食,朋友帶咗我去一間日式居酒屋飲杯嘢同食晚餐🏮佢哋嘅裝修睇得出好有心思,牆上貼滿清酒瓶嘅貼紙,座位亦都幾闊落舒服,店員仲好有心機咁推介佢哋嘅時令menu,見到好多菜式都幾新穎,所以我哋都叫咗幾道時令菜式試試~-鮟鱇魚肝講到冬天時令菜式當然要叫鮟鱇魚肝啦~ 食落質感幾creamy有啲似鵝肝,味道唔腥配埋醬汁酸酸地咁幾開胃😗-特上專司拼盤拼盤包括有多款時令壽司,包括海膽、拖羅、帶子、大蝦、三文魚籽等,非常豐富,每件魚生都非常新鮮足料。一件海膽壽司上面竟然足足放咗兩排海膽肉,食落勁新鮮一啲都唔苦好鮮甜,拖羅就一咬落油香十足入口即溶,呢個質素真係非常驚喜🥹-梅子炸沙甸魚呢款小食都係時令菜式,係紫蘇葉夾住沙甸魚肉嘅天婦羅,食落外脆內軟,沙甸魚一啲都唔腥反而幾鮮甜😋-鰤魚汁燒鰤魚我都係第一次食,食落口感有啲似牛肉,味道好鮮甜冇腥味,而白蘿蔔亦好甜完全冇筋。-黑豚脯西京燒平時西京燒都係配魚肉,今次第一次食豚肉西京燒,豚肉味道非常惹味,令人食唔停口,送酒一流呀🍶-魚湯稻庭烏冬最後當然要叫最人氣嘅魚湯烏冬啦~ 望落好普通但估唔到食落好驚艷!魚湯非常鮮甜好濃郁,烏冬就
鮟鱇魚肝
特上專司拼盤
梅子炸沙甸魚
鰤魚汁燒
黑豚脯西京燒
魚湯稻庭烏冬
最後當然要叫最人氣嘅魚湯烏冬啦~ 望落好普通但估唔到食落好驚艷!魚湯非常鮮甜好濃郁,烏冬就煙韌彈牙,味道令人難忘🥹
另外提提大家,佢哋而家做緊超抵優惠呀🤩佢哋做緊全單九折,亦可以試試串燒廚師發板(七款$499),會有前菜、魚湯烏冬同大生啤一杯~