2017-05-03 1705 瀏覽
觀塘工廈真係多到試唔哂,今次就去間幾近地鐵站既,唔洗行太遠岩我呢啲懶鬼!係b出口一出沿邊行第一個街口就係,算係去過最近既工廈。星期六晚上都唔算多人,一入去店員就好好服務咁招呼,座位都係任我地選擇,座位全部都闊絡,岩傾計同慢慢坐。晚餐有set dinner,主要以肉食為主,前菜較特別,一共有六款選擇,包括3款湯品,2款沙律同1小食,自由度較高,亦可以選擇加$22可以係6款中再加,唔會限死左一定要湯或者沙律。因為唔太想食牛或者羊,所以係Set menu中選左烤春雞。前菜就揀左特色小食黎試,因為湯同沙律平時都有得食田螺一口酥盒點餐後好快就呈上,酥皮都算酥脆,芝士係面好吸引,味道唔算好突出,反而隻田螺幾大隻又爽口,唔會好似出面有啲煮完縮哂水咁算係個幾滋味既前菜焦糖朱古力上網睇呢間cafe個個都叫呢個咁靚既拉花朱古力我當然唔會執輸叫左晚餐所以加錢加$19就可以叫。相機食完一輪後,就要破壞呢隻咁可愛既公仔朱古力本身甜,都驚加左焦糖會太甜,不過呢杯又冇呢個問題,建議大家攪拌下先飲可以令甜度更均勻燒春雞其實可以單叫呢款,但因為想試個餐既小食,所以就叫左呢個雞。整隻雞份量唔算細,同價錢成正比,一開二分享
觀塘工廈真係多到試唔哂,今次就去間幾近地鐵站既,唔洗行太遠
岩我呢啲懶鬼!

田螺一口酥盒

算係個幾滋味既前菜

焦糖朱古力

上網睇呢間cafe個個都叫呢個咁靚既拉花朱古力
我當然唔會執輸
叫左晚餐所以加錢加$19就可以叫。

相機食完一輪後,就要破壞呢隻咁可愛既公仔

燒春雞

其實可以單叫呢款,但因為想試個餐既小食,所以就叫左呢個雞。
整隻雞份量唔算細,同價錢成正比,一開二分享算方便。外層皮燒得非常脆口,同平時一般燒春雞好大分別,有啲個皮唔乾身濕立立,口感勁差,呢個咁脆皮令我非常滿意
因爲我中意炸野
呢個唔炸但又做到類似效果,正呀

雞脾同雞胸身一切即開,不費功夫,側面睇到,肉身幾厚肉,份量都唔係太「春」。兩人分呢個雞都幾夠食。肉身厚唔錯,略嫌欠點雞既鮮味,肉咬感未算鮮彈,但唔會有唔新鮮既感覺

燒鰻魚炒飯 $132

雖然係西餐廳叫日式野好似怪怪地,但呢個決定絕對係無錯架!!!!!

估唔到西餐都可以有咁高質既鰻魚炒飯
平時日式餐廳食鰻魚炒飯真係中伏居多
一係就d飯濕立立或者鰻魚失蹤,得個深色無味,呢個有原條鰻魚鋪面已經夠回本,鰻魚長度足以覆蓋整碟飯,可見有幾長身
厚身得黎肥黏口感好正,以為炒飯係配角,點知個飯係每啖都充滿鰻魚汁
從無食過咁濃味咁惹味既炒飯,寶寶要喊了
入面仲有為數不少既鰻魚粒作配料 絕對係驚喜之作!!!!!!連媽咪都大讚,我覺得出色過西餐菜式XD

本身想食埋甜品,但已經幾飽所以就由佢