2021-12-03 21 瀏覽
I Leisure尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓今日收工後出左黎尖沙咀試呢間人氣好高既酒吧餐廳,地點非常方便係正Isquare既正對面,之所以揀呢間餐廳主要係比呢到既Shake Shake海鮮袋吸引左,因為從來未試過,而且見係網上面絕大部份既食評都好正面,所以一於過黎試下Shake shake海鮮袋我地選擇左跟5款海鮮既套餐,分別係揀左鮑魚,海蝦,青口,大元貝,活大蜆,除左基本既海鮮之外,餐廳仲會擺埋粟米同埋司華力腸,然後再撈埋黎自馬來西亞既特色辣汁+蒜蓉,跟住待應會再幫我地shake埋一齊,最後一打開已經覺得好惹味,全部海鮮都沾滿濃郁既醬汁,真係好正。。順帶一提,醬汁既辣度係可以自選既,我地就唔算好食得辣,所以就揀左微辣,感覺岩岩好龍蝦包淨係睇見個造型已經流晒口水啦,係烘到非常香脆既多士入面,夾住青瓜,蕃茄同埋大大嚿嘅龍蝦肉,食落好有口感,絕對係真材實料呀,除此之外,伴碟既薯條份量都好多,而且仲要係即炸熱辣辣架,值得一讚火焰雞翼本身上檯既時候已經砌得好靚仔,跟住待應會係雞翼上面淋上少少酒精再點火,嘩。。真係好靚呀,果然真係名不虛傳,叫<火焰雞翼>,除左好睇
I Leisure
尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓

Shake shake海鮮袋

龍蝦包

火焰雞翼
本身上檯既時候已經砌得好靚仔,跟住待應會係雞翼上面淋上少少酒精再點火,嘩。。真係好靚呀,果然真係名不虛傳,叫<火焰雞翼>,除左好睇之外,其實都幾好食架,可能因為剛剛燒完既關係,雞翼既皮會更加香脆,感覺特別有風味