2022-09-04
✦ 三和叙廚師推介 -日本北海道長腳蟹• 時令水果新鮮嘅生果開開胃,入面仲有啫喱好可愛。• 日本米沢和牛刺身超正!份量好多,顏色鮮嫩呈粉紅色,油脂分布平均,跟左葱花、薑、柚子醋、洋蔥,我覺得就咁點柚子醋已經好夾好好味。• 日本甘鯛 配南瓜海膽黑松露醬驚艷!立鱗燒嘅做法,令到魚鱗都可以一齊食,一路睇住師傅整,望住魚鱗嘅變化真係好治癒,魚鱗魚皮魚肉一齊食,有脆脆嘅口感,又有魚肉嘅嫩滑,個好味係極致,魚嘅下有d 番茄沙沙,一齊食感覺又清新左,如果配埋個醬味道又再提升,真係好好味!• 日本北海道長腳蟹主角出場啦~唔洗自己拆殼,就可以食到啖啖肉係好幸福嘅一件事,長腳蟹好鮮甜,少少簡單調味已經好好味,回味無窮(*´∀`)• 有機野菜沙律 配芝麻醬沙律菜新鮮,見到入面有藜麥感覺健康,配埋芝麻醬好味。• 日本米沢牛西冷或薄燒厚燒同薄燒都試下,因為我唔食葱所以薄燒就只係包住炸蒜粒黎做,但都已經好香口惹味,厚燒嘅牛肉好軟淋有牛味,成口油香味充斥係口,好鬼正!• 三和敍特色炒飯因為係長腳蟹餐,所以呢個炒飯係配蟹肉炒,炒飯粒粒分明夠乾身,調味剛剛好,另外跟埋嘅合桃銀魚柳同牛膀都好好味好滿足。• 季節清湯海鮮湯
✦ 三和叙廚師推介 -日本北海道長腳蟹
• 時令水果
新鮮嘅生果開開胃,入面仲有啫喱好可愛。
• 日本米沢和牛刺身
• 日本甘鯛 配南瓜海膽黑松露醬
• 日本北海道長腳蟹
• 有機野菜沙律 配芝麻醬
沙律菜新鮮,見到入面有藜麥感覺健康,配埋芝麻醬好味。
• 日本米沢牛西冷或薄燒
• 三和敍特色炒飯
• 季節清湯
海鮮湯入面好足料,有帶子、魚、帆立貝,然後有d芹菜,超清甜好飲。
• 廚師精選甜品
四川涼粉嘅概念,配日式食材,沖繩黑糖、花生、水果、杞子、芝麻,食個時攪勻佢,味道獨特,又解油膩,為呢一餐畫一個完美句號。
• 青檸梳打
酸酸咁好解渴。
• 巨峰提子特飲
巨峰味濃,幾好飲。