2021-05-24
深水埗其實真係有好多隱世美食店😋😋呢排成日叫外賣🥡發掘左唔少好嘢食😎今日趁早收工,就去會一會佢真。門市😌7點到「家後」都已經坐滿曬人,要等枱🙈小小的店面,只有固定幾款湯/煎餃🥟🥟,有幾樣小食,最最最特別!係竟然有賣近期大熱❣️巴斯克蛋糕❣️等位期間見好多後生仔特黎外賣一件蛋糕🍰走架~如果想試,真係要早啲黎!我去到就得返原味了🥺🥲平時仲有開心果💚冧酒提子🍇好想試🤤不過講到最出名,一定係佢家既煎餃🥟🥟今次食左雙拼:白菜🥬豬肉、韭菜豬肉,另一拼:菠菜豬肉、粟米🌽豬肉4款之中最正👍🏻👍🏻一定係白菜🥬豬肉🤤好夾,有白菜既甜、豬肉既鮮,煎完唔乾,仲鎖住肉汁🤤配埋醋、辣菜甫👍🏻😋如果自家製,唔係用現成的老醋,就perfect池啦😉😉跟餐仲有得㨂日式飯團🍙🍙🍙好好味,暖暖的珍珠米,饀不知道什麼,但就是搭!😆❣️❣️下次要中午黎,試晒佢啲蛋糕🍰先得❣️❣️強推呀~強推~必食🤤🤤🤤