2021-07-15
襯放假好天就去左東平洲一日遊,因為要早起身出門口趕搭早船,所以諗住到埗先搵間餐廳慢慢食早餐。⛵️🏝.落左船由東平洲碼頭行大概五分鐘左右,就會見到新昌士多,我地先找個位坐低休息再揀下食咩好。☀️☀️.士多既食物種類比想像中多,除了公仔麵外,還有一般的炒粉麵飯供應。如果想食豪啲啲仲可以考慮整返個時令既新鮮海膽同帶子炒飯,價錢同街邊既酒樓差唔多,無話因為喺遊客區而開天殺價,確是良心經營。💕來到郊區都唔預計食野既環境有幾好,不過士多既餐桌都有用心佈置過,桌面放左一小束花,牆上也畫上了鮮豔的壁畫,士多也搭起了帳篷為食客遮陰,讓大家好好享受一下在大自然吃飯的時光。🌤🌬.我地坐低左之後,店員都好貼心咁即刻幫我地開風扇同埋落單,好有效率。👍👍✨海鮮炒烏冬 $68烏冬都幾大份,材料有蝦仁、魷魚同埋蟹柳等等好豐富,炒出來唔油膩。🦑🦐🍥✨椰汁鮮芒涼粉冰 $24估唔到飲品咁大杯,面頭既芒果都幾多,涼粉亦都足料。飲落椰汁味算濃,落得夠多冰,夏天飲特別透心涼!🧉✨雙拼出前一丁 $38兩餸出前一丁麵叫左午餐肉同埋煎蛋,餐肉有兩塊亦都夠厚身,蛋煎得岩岩好唔會過熟。🍜下次再來東平洲既時候,會試埋士多既招牌海膽炒飯!😆😆
✨海鮮炒烏冬 $68
✨椰汁鮮芒涼粉冰 $24
✨雙拼出前一丁 $38
下次再來東平洲既時候,會試埋士多既招牌海膽炒飯!😆😆