2024-10-24
第一次過來黃金海岸商場呢邊食晚飯趁住紀念日過來食餐好的我同男朋友叫左兩個唔同的一人餐,然後share食,間餐廳無論係服務定食物味道方面都可以supervise到我。兩個套餐重複到的食物,我就淨係po一張啦😄前菜係一個沙律同茶碗蒸,茶碗蒸好足料👍🏻然後係刺身兩款,平時出去食壽司,我好少食三文魚,因為覺得唔新鮮。但呢間d刺身都算幾新鮮👍🏻之後就開始正式進入鐵板燒環境,廚師哥哥會係一開始問我地有無咩戒口或者唔中意食,又會問我地係咪share來食,每上一道菜的時候,都會同我地介紹同講解距的配搭,服務真係好好全部菜品都好好味,到炒飯的時候,廚師哥哥有詢問我地比較想要鵝肝炒飯定櫻花蝦炒飯,有無咩特別要求(如多蔥,乾身d等等),距可以根據我地口味去炒。到最後甜品環節,正常每個套餐的甜品都係雪糕一球,但因為知道我地係慶祝紀念日,餐廳好貼心咁將其中一份甜品變成心太軟,又會有慶祝牌同蠟燭❤️成餐飯食得好舒服,因為服務好同餐廳員工都好nice好貼心。總括來講,可以係呢個價位(仲要係晚餐)享受服務好,味道好的鐵板燒真係好難得。餐廳仲有室外位,如果日頭,大家又想打卡室外海景的話,也可以選擇室外位置。
趁住紀念日過來食餐好的
兩個套餐重複到的食物,我就淨係po一張啦😄
前菜係一個沙律同茶碗蒸,茶碗蒸好足料👍🏻