2023-07-05 166 瀏覽
好日都唔入屯門,難得今日入去打算食啲特式野。之前係東京食過類似,難得呢間店都有同類雪糕,今日就去試下和粟蒙布朗尼麻薯雪糕。去到點餐,店員話冇雪糕筒,唯有要杯款。然後店員就走到店內位置不雪糕,當時店內身處嘅位置一共有三位職員。一段時間之後先走出黎,期間我就欣賞展示櫃內嘅佈置,櫃內放咗好多貓仔嘅擺設,原本想打卡,望到裏面嘅擺設佈滿灰塵,就決定唔打卡了,因為真係比較嘔心。當我回過神嚟,店員已拎起杯出黎,準備喺唧栗子蓉機器下面唧栗子蓉,成個過程超級快,完全唔似日本會俾人欣賞,原本諗住影佢整嘅過程,但係已經唔得了。完成之後店員向我遞上雪糕,補充提示,叫我「食咗雪糕上嘅士多啤梨先,跌咗我唔會補返。」我接過雪糕之後,覺得呢句說話好奇怪。味道嚟講,其實都OK,但係粟子蓉就少啲,士多啤梨超細粒,加上店員態度,店內嘅環境清潔度,仲有最後店內堂食嘅位置係冇垃圾桶,你食完呢請你自己自行到店外處理搵垃圾桶掉,因當我離開嘅時候,發現店面完全冇職員,想問吓可唔可以幫我掉垃圾,結果原來都係要自己搵出邊嘅垃圾桶掉。個人認為,一杯雪糕$68,如果有雪糕筒,栗子蓉多啲,職員態度好啲,店內環境又乾淨啲,絕對值得。但係今日我得

個人認為,一杯雪糕$68,如果有雪糕筒,栗子蓉多啲,職員態度好啲,店內環境又乾淨啲,絕對值得。但係今日我得不到一個值得嘅體驗,我本身真係唔係住附近,咁啱今日會去屯門先滿心期待特登搵呢間舖頭,但係覺得實在幾失望
,所以其實想試佢攞獎嘅拿破崙,下次未必會再幫襯了。
2023-07-05
10 分鐘 (堂食)