2019-12-02 208 瀏覽
喺香港咁多年,美利樓就食過好幾次,咁大個人都未幫襯過赤柱海邊啲餐廳,總有個感覺係做遊客生意,呃吓錢就在所難免。今日朋友生日,夜晚訂左美利樓,下晝就即管試吓呢間。其實先天條件好好,有個無敵大海景,但坐低無耐就唔舒服,餐牌嘢食嘢飲都預左會貴少少,但啲服務態度仲差過食茶餐廳。有個阿姐好串咀,我哋嗌「落單啊唔該」,佢好惡咁回一句「等陣啦!唔該!」句唔該係特登大聲串嗰種語氣,未食已經頂住個肚,我嗌嘢食都得罪咗佢咁,呢度嘅收費同服務質素完全唔成正比,仲要加一服務費,個阿姐同茶餐廳嗰啲一樣,想搵個高級啲嘅講講,原來佢就係老板,咁無下次了!公平啲講,嘢食係ok嘅,我哋嗌咗fish and chips同salome pizza,整得幾好食,不過如果食得唔舒服都係唔會再去,又唔係得你整得好食,一次就夠,真心唔推薦