2024-07-27 33 瀏覽
餐廳裝潢有格調、環境舒服,適合三五知己聚餐無論食物定服務都好滿意老細仲好細心分享食蠔既技巧我地由比較淡味既Saldanha Bay 開始食,生蠔十分新鮮肥美😋!Saldanha Bay (South Africa) $50 蠔味較為淡口,肉質軟滑。Irish Was (Ireland) $53蠔肉味鮮甜,海水味較淡,肉質飽滿,我最中意款😍!Castle Black (France) $57 帶有金屬味,海水都相當濃郁,肉質軟清飽滿。Gillardeau (France) $64 味道特別細膩、層次豐富。肉質肥厚鮮味,口感爽脆鮮甜且結實有彈性,海水味重。👍招牌蠔湯 $98超推介呢款湯😍!鮮蠔湯有粒粒蠔肉,質地十分濃稠,口感飽滿。蠔既鮮味濃厚,加埋麵包粒,口感層次提升。👍蟹肉芝士釀蘑菇 $128蘑菇口感軟腍Juicy,釀滿鮮甜既蟹肉再加上半溶芝士,味道香濃但又唔會搶去食物本身味道,好食!烤牛骨髓配蒜蓉包 $218牛骨髓營養價值好高而且比較少見!拌蒜蓉多士食,油脂滿溢,油香令香脆既蒜蓉多士昇華到令另一個層次!煙肉蛋汁寬扁意粉 $168手工扁意粉口感煙韌彈牙,意粉掛滿忌廉汁,十分creamy,
餐廳裝潢有格調、環境舒服,適合三五知己聚餐
無論食物定服務都好滿意

老細仲好細心分享食蠔既技巧

蠔味較為淡口,肉質軟滑。

Irish Was (Ireland) $53
蠔肉味鮮甜,海水味較淡,肉質飽滿,我最中意款😍!

Castle Black (France) $57
帶有金屬味,海水都相當濃郁,肉質軟清飽滿。

Gillardeau (France) $64

👍招牌蠔湯 $98

👍蟹肉芝士釀蘑菇 $128

烤牛骨髓配蒜蓉包 $218

煙肉蛋汁寬扁意粉 $168
手工扁意粉口感煙韌彈牙,意粉掛滿忌廉汁,十分creamy,濃稠香滑,但食落又唔會覺得膩。加埋煙肉粒更是咸香滋味。