2022-10-20
同朋友行開尖沙咀,朋友好想食壽司🍣但又唔想食連鎖店🤣岩好就見到逸壽司,就同朋友試下❤️岩岩係午餐時間,師傅推介我地試下個set lunch ,話岩轉新菜色,而且壽司🍣系列都新鮮餐枱係圍住師傅坐,務求任何客人也看到師傅整壽司和同師傅傾計🙌🏻我同朋友各點了2.精選壽司烏冬餐同3.壽司烏冬餐❤️沙律🥗日式沙律,蔬菜、蕃茄够爽甜麵鼓湯:够熱,而且昆布豆腐配料多如果follow ig 會送時令小食🙌🏻2. 精選壽司烏冬餐烏冬係稻庭烏冬,食落唔會淋,而且湯屬醬油湯底配昆布、嗚門卷、粟米🌽精選壽司有我至愛既中吞拿魚腩,厚身肥美,食落口有即溶即感覺時令魚有油金魚,油花散佈均衡😍入口即融🤤味道甘甜鮮美,魚肉細緻幼滑❤️3.壽司烏冬餐成個lunch set 最平呢個set,但一啲都唔馬虎,每件壽司都係師傅人手制作❤️喜歡壽司食放入口恰到好處的大小,但魚生又大大塊都味道肥美🍣Set lunch 既視覺感受猶如食左一次omakasa,師傅親手握壽司🍣又可以睇住師傅整壽司,最重要lunch set 價錢性價比高,大概$98-$188😋師傅仲話set lunch 會不定時轉換菜式❤️總括來講,逸壽司性價比高,友人已經話下次
我同朋友各點了2.精選壽司烏冬餐同3.壽司烏冬餐❤️
沙律🥗日式沙律,蔬菜、蕃茄够爽甜
麵鼓湯:够熱,而且昆布豆腐配料多
如果follow ig 會送時令小食🙌🏻
2. 精選壽司烏冬餐
精選壽司有我至愛既中吞拿魚腩,厚身肥美,食落口有即溶即感覺
3.壽司烏冬餐
喜歡壽司食放入口恰到好處的大小,但魚生又大大塊都味道肥美🍣
師傅仲話set lunch 會不定時轉換菜式❤️
總括來講,逸壽司性價比高,友人已經話下次要試omakasa ,午餐價錢也是$398,但已經好享受