2019-07-06
細個經常去新蒲崗舊區一帶玩,舊地重遊別有一番滋味,大型商場,私樓處處,係文理書院附近有間西餐扒房叫TC Bistro,我同屋企人喜歡趙下牛扒,於是入去捧下場,環境同一般扒房分別唔大,細細地但梳化好舒服,暗暗地燈光頗有情調服務員都好好,放下餐牌和介紹廚師精選,好多款式我就叫左支手工啤解下喝,叫Monkey King,麥芽味濃又帶蜜桃芳香,賣$68,抵飲,家人就兩杯餐飲乳酸醒下胃先最後叫左3個餐都係廚師精心細選,跟餐加$50有埋鮮甜又肥厚吞拿魚沙律和熱熱嘅忌廉薯溶湯廚師重免費送上小吃海鲜酥皮盒,精緻細造,別出心裁,龍蝦肉加上脆皮,每啖入口鬆脆,高水準製作入正題第一道龍蝦米多半隻$228,用上新鮮龍蝦,拆左肉釀在殼上面,高級食法,味鮮香濃第二道美國安格斯肉眼扒12oz,$278,豐厚又大塊,五成熟最啱入口,肉質肥美又帶口感,再配合烤蒜頭伴扒最後就係威靈頓牛柳1人份$298,好似雞批,外面焗得香脆,裡面係厚肉肥美嘅牛柳,賣相出色吸引,廚師用心製作,值得最後個甜品焦糖布甸作為完美結局總結呢間扒房係高水準廚藝,精心出品,食物美味,比美酒店西餐
服務員都好好,放下餐牌和介紹廚師精選,好多款式
最後個甜品焦糖布甸作為完美結局
總結呢間扒房係高水準廚藝,精心出品,食物美味,比美酒店西餐