2024-06-16
呢間高格調的一間中菜,店內裝修都比較優雅清新用白色做主題坐去寬敞,每張枱面有距離,感覺同朋友傾計唔會嘈整個環境氣氛好柔和👍🏻😍潮式滷水拼盤我最愛🤩滷水墨魚超香滷水墨魚片夠晒彈牙,吸收滷水汁精華再點上潮式白醋汁提升海鮮嘅鮮味,底層原來係乾豆腐吸水滷水汁嘅精華鹹鹹地,好想要多幾片🤭鹹菜豬肚湯細個媽咪成日都煲胡椒豬肚湯,回味下鹹菜豬肚湯order咗兩盅,鹹菜帶少少鮮味勁多白胡椒增加少少微辣,豬肚爽口彈牙見到個湯好清澈,好濃郁嘅胡椒,好好味🤩意大利黑醋骨睇到新派創意意大利黑醋😵必定要試吓炸過嘅排骨外脆,裏面嘅肉質好鮮鎖住豬肉嘅香味,仲要用意大利黑醋非常濃郁香味,呢個一定要加多碗白飯先係絕配😋韭菜豬紅望落去好似好平凡豬紅😅,但係識落口唔係飛一般嘅口感,豬紅口感好滑,用咗秘制醬汁再加上配韭菜,估唔到呢個味道提升到豬紅嘅香味🥹晶瑩桂花糕好大嘅驚喜甜品🍮兩朵花放在枱面原來係桂花糕😍整到一朵朵玫瑰花🌹漸變嘅效果,燈光下晶凝通透得唔嚟裏面仲有桂花嘅花瓣😱,真係好吸睛🤩🤩淡淡桂花香味,可以解除啱啱食過嘅油膩感😙潮式魚湯浸時蔬用魚湯熬製嘅蔬菜,原來都好香魚湯嘅味道,你仲有雜菇同埋菜心 ,估唔到我同朋友都清晒😊
潮式滷水拼盤我最愛🤩
滷水墨魚
鹹菜豬肚湯
見到個湯好清澈,好濃郁嘅胡椒,好好味🤩
意大利黑醋骨
睇到新派創意意大利黑醋😵必定要試吓
韭菜豬紅
晶瑩桂花糕
潮式魚湯浸時蔬
用魚湯熬製嘅蔬菜,原來都好香魚湯嘅味道,你仲有雜菇同埋菜心 ,估唔到我同朋友都清晒😊😊
鴨屎香單叢茶
先品嚐杯比較獨特嘅鴨屎香單叢茶,淡淡的清香撲鼻,茶香特別清淡,回味甘香👌