2024-03-07 10678 瀏覽
仙后在灣仔開業咁耐,上星期終於有機會去試。今次同朋友到呢間餐廳食咗個set lunch,4-course 加杯啡茶, 價錢$298,CP 值超高。頭盆要了一個蝦,配嘅汁清新開胃,擺盆講究,冇諗過$298嘅餐都有呢個質素,讚!接住就有是日餐湯,南瓜湯,正常發揮,特別之處係食到佢放咗一兩粒估計係山椒嘅食材落去。到主菜時,我加咗錢要一件牛扒,不過牛扒嘅發揮就好一般喇,可能件扒本身嘅質素普通,牛味一般。最後,到甜品,叫了一個民lemon cake 嘅甜品,再一次超出我嘅預期,精緻,好食,甜品由多種不同嘅食材組成,十分欣賞。最後,講吓個環境,當日餐廳唔係好繁忙,只有幾枱客,環境寧靜,高雅,十分適合朋友聚會傾偈。總括而言,以呢個價錢,頭盤同甜品都令人十分驚喜及滿意,除了主菜有改善嘅空間外,十分推薦呢到食lunch 同傾偈。

2024-02-25
午餐