2019-05-19
係呢個無放題好食嘅年代,與其比 $300 食啲其實根本唔覺得好食嘅放題食物🤔 我會建議用相同嘅價錢嚟 Novotel Hotel 呢度食 buffet 😍因為同樣嘅價錢你就可以享受到唔同款式嘅肥美三文魚、即開嘅蘇格蘭生蠔、惹味嘅豉汁炒荷蘭蟶子...質素唔差,而且仲有寧靜又舒服嘅環境!第二次嚟到 Novotel ,知道佢而家做緊 「最愛三文魚」主題嘅生蠔海鮮 Buffet 優惠 (星期六日仲有 6 折 -折實$300),即刻心動啦!加埋有成10幾款唔同嘅三文魚系列美食,有煙燻、有刺身、有椒鹽、有烤焗...仲有茶漬飯等等料理方法,咁多玩法三文魚 fans 真係唔好錯過!海鮮冷盤就基本嘢,但一定要提嘅係生蠔即叫即開,蘇格蘭生蠔質感就係爽口,而且入口都算鮮味,我食咗足足半打😍👍而呢個「豉汁炒荷蘭蟶子」都係今晚晚餐嘅搶手貨,又大隻而且肉都非常厚,食落去幾爽口彈牙!食到最後仲可以食埋「哈根大師」雪糕同蛋糕甜品做 Happy Ending,睇住呢個價錢同質素,我已經唔想再去旺角嘅「放題中心」啦😏🤣