2020-10-07 83 瀏覽
難得黎到北角,當然要搵野食啦!北角好多餐廳,見依間八目燒係新開既,就黎試下。午市餐牌都好多選擇,咁我地兩個人就叫左一個鰻魚一個牛肉。咁一叫完就即刻上左啲前菜比我先。有一個牛脷,一個沙律,同一個麵䜴湯。咁先講個牛脷,分量好多,仲要好入味,好開胃。個沙律都好fresh好大碗。個麵䜴湯就真係要讚下,唔係就咁用粉開既,好明顯係煲既味!仲要幾足料,就咁碗湯都好有heart!之後黎既係澳洲和牛碗肉爆丼伴溫泉蛋玉子定食,一睇賣相就覺得靚,食落口,個牛唔會燒到老哂,係岩岩好,半生半熟,食落有好豐富既牛味!加左少少紫菜係面,又係好正,再撈埋隻溫泉玉子,個味好豐富!跟住就係蒲燒鰻魚爆丼伴溫泉蛋玉子定食,又係好靚,係有諗過咁擺,唔係hea既!咁個鰻魚又係燒到岩岩好,加埋鰻魚汁,帶起哂鰻魚既味道!個鰻魚都好淋,好好咬,仲要有好多片,性價比好高。最後跟餐有兩杯野飲,要左杯凍檸茶同凍齋啡,最好既係佢會另外比糖水你,可以自己落自己既分量。依間真心唔錯,性價比好高,下次都會再黎!

午市餐牌都好多選擇,咁我地兩個人就叫左一個鰻魚一個牛肉。

澳洲和牛碗肉爆丼伴溫泉蛋玉子定食

蒲燒鰻魚爆丼伴溫泉蛋玉子定食

依間真心唔錯,性價比好高,下次都會再黎!
2020-10-07
澳洲和牛碗肉爆丼伴溫泉蛋玉子定食