2018-01-28
同朋友去完利東街影靚相 朋友話想試下附近間薈麵館我地2個女仔揀左$238嘅自選套餐A 套餐可以揀一款炒粉麵飯 點心三款 小食一款 油菜一款同兩款甜品/飲品 入座茶位每人3蚊星洲炒米大大份 配料有蝦 芽菜 紅椒絲 葱絲 蛋絲 配料十足 顏色豐富 鑊氣十足!懷舊馬拉糕 香噴噴 入口好鬆軟又唔會太甜 香煎蘿蔔糕 蘿蔔係條狀 同麵粉比例夾到啱啱好 切到細細舊煎完仲好完整 啱曬女仔一啖放入口脆皮蝦春卷 即叫即炸新鮮熱辣 春卷外皮炸到金黃香脆 內裡包住完隻蝦 食落外皮脆得嚟又爽口彈牙百里香脆皮一字雞翼炸到火喉十足 百里香料醃到雞翼好入味 雞肉嫩滑 菜心 烚嘅時間啱啱好 烚到好翠綠好新鮮 唔會太生或姐烚過龍福果腐竹糖水 腐竹煲到融曬 入口好濃好滑清潤雪耳燉木瓜 雪耳同木瓜整到細細舊 好清甜滋潤 啱曬冬天乾燥季節飲!埋單都係每人134蚊,又好食又平又飽!
入座茶位每人3蚊
懷舊馬拉糕 香噴噴 入口好鬆軟又唔會太甜
菜心 烚嘅時間啱啱好 烚到好翠綠好新鮮 唔會太生或姐烚過龍
福果腐竹糖水 腐竹煲到融曬 入口好濃好滑
埋單都係每人134蚊,又好食又平又飽!