2022-06-22 42 瀏覽
今次專登搵咗間好抵食嘅炸雞放題~~呢間Sodam Chicken係韓國都幾出名‼ 有炸雞有焗雞,仲有唔同口味✨真係好多選擇🤩🤩🤩 我地揀咗炸雞+焗雞+Pizza+小食放題都係$168 ‼ 飲品仲買一送一添💕 咁抵又可以試咁多韓國美食,正👍🏻🌟甜酸炸雞甜酸口味真係幾開胃‼️而且佢唔辣,就咁酸酸甜甜都幾過癮👍🏻🌟蜜糖芥末香蔥炸雞蜜糖芥茉一向都係我嘅至愛😆 呢款炸雞嘅芥末味會比較出,鍾意食辣嘅朋友唔好錯過‼️🌟辣味炸雞韓式嘅辣味係甜辣甜辣,係入門版嘅辣味🍗🌟 檸檬柚子炸雞清新嘅檸檬及柚子+甜甜地嘅醬汁,酸甜酸甜嘅清新✨🌟黑糖炸雞炸雞上面加咗黑糖醬及票米片,食落去特別脆口💕黑糖唔會太甜,醬汁有微辣👍🏻係幾好食😋🌟濃蒜炸雞超香濃嘅蒜香味!鍾意食蒜嘅人真係唔可以錯過!佢用嘅算一啲都唔辣,反而帶出咗啲炸雞好香💕🌟雙重芝士焗雞有兩款唔同嘅芝士粉😆 有啲似好出名嗰款韓式芝士拉麵🍜 正👍🏻🌟BBQ香辣焗雞一入口嘅時候感覺甜甜地,慢慢佢嘅辣味會回上嚟✨係會令人上癮嘅辣味👍🏻🌟 韓風紫菜焗雞香濃嘅紫菜味真係好吸引😆 呢款有微辣,所以都幾惹味~令人有種唔夠喉嘅感覺😆 🌟蜜糖蒜香焗雞焗雞上面加咗粟米片~增加口感✨ 蒜

🌟甜酸炸雞
甜酸口味真係幾開胃‼️而且佢唔辣,就咁酸酸甜甜都幾過癮👍🏻
🌟蜜糖芥末香蔥炸雞
🌟辣味炸雞
韓式嘅辣味係甜辣甜辣,係入門版嘅辣味🍗
🌟 檸檬柚子炸雞
清新嘅檸檬及柚子+甜甜地嘅醬汁,酸甜酸甜嘅清新✨
🌟黑糖炸雞
🌟濃蒜炸雞
🌟雙重芝士焗雞
🌟BBQ香辣焗雞
🌟 韓風紫菜焗雞
🌟蜜糖蒜香焗雞
焗雞上面加咗粟米片~增加口感✨ 蒜香加埋蜜糖甜甜地嘅醬汁💕
🌟香草青檸炸雞
青檸好清新+香草🌿感覺就係清爽嘅組合~

涼拌水冷麵
酸酸地嘅冷麵都幾開胃,份量唔會太多,用嚟解辣就最啱👍🏻又唔會霸佔左食炸雞嘅胃😆

另外佢都有其他唔同嘅配菜~韓式酸蘿蔔及芝麻菠菜等等~有咁多選擇感覺真係身處喺韓國🇰🇷

🍹飲品係買一送一~叫咗菊花蜜特飲,有汽版嘅菊花蜜,而且份量好多!勁大杯😆仲有漸變嘅紅石榴檸檬梳打~

值得一讚係佢啲炸雞及焗雞都冇骨😆 大大啖食好爽😆炸雞炸到外脆內嫩~焗雞健康啲但都好脆~肉質好juicy👍🏻 不過好彩佢炸雞同焗雞嘅口味都唔同😆 所以可以試晒唔同種類,仲要每款雞都有好多醬汁,質素唔錯👍🏻其實佢仲有pizza 等小食,但兩個人真係試唔曬😖 總括嚟講,性價比真係超高‼️