會員訂座有85折。我哋七點去到,好少人。限時90分鐘,今晚試278極上和牛放題,再加88蟹腳放題,另外兩位會送1份海鮮拼盤(有鮑魚、蝦、蠔、青口、元貝、魷魚)。 一人一鍋,所以可以每人試一款湯底😁個鍋滾起有啲慢,趁等嘅時候去攞啲菜,但係啲菜好唔新鮮,又乾又有淺啡色,最嚴重係小棠菜,而娃娃菜比較好。一盒盒既沙律菜都係有啡色嘅問題🥲自助區嘢食唔多,除咗一般火鍋放題常見嘅蔬菜之外,仲有芝士腸、丸類、飯、烏冬、少許甜品、乳酪、汽水、咖啡、茶包等。不過我哋諗住專攻食肉類同埋蟹腳,所以冇乜攞到。好快已經上齊晒肉類,有牛舌、和牛、加拿大豚肉、雞肉,肉類睇落好靚仔、然後蟹腳都好大隻不過我哋唔食牛舌,所以我哋唔知好唔好食🥲今晚我哋是麻辣湯底、昆布湯底。麻辣湯底唔夠辣,而昆布湯底清清地,同和牛好夾,可以食到佢本身嘅味道,推介❗️❗️豉油好鹹🥲所以我冇乜用到。❗️首先食咗海鮮拼盤,海蝦正常,蠔一般、青口幾un,魷魚正常,元貝唔小心煮得太耐,裙邊食唔到,粒白色肉ok,鮑魚好大隻超好味超鮮甜😍😍😍😍😍😍😍好想再食😩可惜我點左豉油有啲鹹,如果唔點就完美。❗️和牛算有牛味,有啲瘦,唔算入口即溶,但又唔算un。❗️豬肉同牛肉
會員訂座有85折。
我哋七點去到,好少人。

海鮮拼盤

一人一鍋,所以可以每人試一款湯底😁

肉類
長腳蟹

不過我哋唔食牛舌,所以我哋唔知好唔好食🥲

今晚我哋是麻辣湯底、昆布湯底。

❗️豉油好鹹🥲所以我冇乜用到。

❗️和牛算有牛味,有啲瘦,唔算入口即溶,但又唔算un。

❗️豬肉同牛肉口感差唔多。

❗️ 雞冇乜特別。

❗️跟住我食蟹腳,唔知點解好乾,好鹹,但有蟹味。

❗️⚠️❗️上菜速度超快,同店員講要追加乜嘢之後,1-2分鐘已經到😨😱係我食過上菜速度最快嘅火鍋放題。開頭食之前仲擔心90分鐘放題會唔會取巧,上菜好慢,食唔到好多。

然之後食完第一轉再叫和牛(下圖),相比第一轉,呢轉牛味非常濃!😍😍😍😍😍亦都冇咁瘦。

和牛放題

❗️蟹腳亦冇第一轉咁乾同埋咸🥰😍😍😍😍

在第三~四轉和牛,成大條白邊(脂肪),所以要睇好唔好彩⋯⋯😅

❗️迷你馬卡龍幾好食。

總結: 原本諗住食238,但係諗諗吓比多$40有和牛,好抵😍。所有肉類都超級薄,幾秒鐘就食得。而且88蟹腳亦都超回本。日式超市一份蟹腳都要159😏😏😏另外,有送海鮮拼盤超正!服務好,上菜又快。

如果蟹腳唔好咁鹹就好,菜唔新鮮既問題亦都要改善。但整體係很滿意嘅!會再黎。

2021-07-07
肉類