2024-03-04 245 瀏覽
The salted pig雖然以豬肉作為賣點,但同時有好多其他菜式可選擇。裝修用上酒吧風格,感覺好chill好舒服,座位寬敞,啱晒一班人嚟傾偈食嘢~今日食咗:金龍報喜五重奏- 醬燒豬肋骨- 歐式脆皮乳豬- 慢煮脆皮豬腩肉- 煙燻豬肉芝士腸- 招牌德國鹹豬手乳豬同豬手上枱仲熱辣辣,外皮脆卜卜,內層脂肪同瘦質均勻,食落好軟綿。豬肋骨用上秘製醬汁,肉質鮮嫩軟腍,啖啖肉,幾滋味。豬腩肉用上慢煮方式,外皮香脆,內裏軟淋,口感豐富,好香油脂香味。煙燻豬肉芝士腸,賣相吸引,食落香噴噴,豬味濃郁。配菜同樣出色,有烤番薯、薯仔,加上現時芥末籽忌廉汁,將焗嘅配菜,顯得更加出色,出乎意料好食安格斯牛肉芝士漢堡配薯條安格斯牛肉牛味頗濃,軟淋淋,肉内仲保留到唔少肉汁,加上新鮮蕃茄、生菜、芝士、酸瓜等,口感豐富,啖啖滋味。兒童餐- 漢堡包配薯條/ 肉醬意粉配薯條兩款兒童餐都好足料,漢堡包係Mini版嘅牛肉芝士漢堡。肉醬意粉口感唔錯,肉醬煮得好入味,配上巴馬臣芝士,都好惹味兒童餐仲配有果汁,同雲呢拿雪糕,性價比好高好想同大家分享一下~The salted pig雖然以豬肉作為賣點,但同時有好多其他菜式可選擇。

今日食咗:

- 煙燻豬肉芝士腸
- 招牌德國鹹豬手

安格斯牛肉芝士漢堡配薯條

兒童餐- 漢堡包配薯條/ 肉醬意粉配薯條
兒童餐仲配有果汁,同雲呢拿雪糕,性價比好高