2022-10-29
身為一個香港人我壓力都好大,放工盡量要ChillChill ,如果唔係會、會抑鬱、會癲㗎🤣但其實我本身都有以上症狀,好彩無比人歧視我仲肯同我食飯🥰美中不足我地明天要返工,如果唔係就可以把酒談心❤️燒波板糖五花腩(2串)肉類波板糖😂圓圓的總令人開心,有點似日式叉燒,當中有少許肥肉燒起來有油香但不會太膩,一人一串份量剛好😋鹽燒手切牛舌(2串)牛舌厚身夠大片,用鹽燒方法帶出牛舌本身香味,口感軟稔!燒日本甜粟米又係燒粟米咁橋。。不過佢係粟一燒(真係粟米🌽拎去燒),甜度爆燈又夠香,so sweet 🤪配炸日本芝士年糕配紫菜喜愛度滿分❤️熱辣辣既芝士年糕,比正常出面食到既大件好多,一口咬落去先有年糕口感,繼而爆出芝士😆紫菜又熱又脆,成件事變得好豐富,爽呀!醬燒原條茄子食串燒絕不能沒有燒茄子🍆我講我啫😆舖面蒜蒜同醬汁燒到絲絲綿綿🫠垂涎三尺呀!新鮮法國生蠔🦪店員推介系列🤗生蠔好新鮮滿滿海水味道,我只係加左檸檬汁去提一提鮮已經好足夠!
燒波板糖五花腩(2串)
鹽燒手切牛舌(2串)
牛舌厚身夠大片,用鹽燒方法帶出牛舌本身香味,口感軟稔!
燒日本甜粟米
配炸日本芝士年糕配紫菜