住係呢頭,剛剛weekend 一心來睇吓個自由市集…真是多人到不得了…不過真係好多手作嘢賣。。。anyway 講返呢間餅店先,其實我都係行吓行吓發現咗佢……勁開心。。估唔到係荔枝角呢區都會有啲咁高級的餅店。。終於唔駛再揸半個鐘過港島/九龍城買啦或者買東x堂的爛鬼蛋糕!哈哈不過未來的體重真是不堪設想…… >.<不過都唔理得咁多。。甜品本身就係女人的恩物…………現場即點咗個咖啡味的拿破倫。。。唔太甜,啲咖啡餡料好香好滑,最主要係好少係出面買到咖啡味。。。跟住實在比佢個大蛋糕吸住咗。。即時就落咗訂…啱啱星期三就有朋友生日。。咁靚的蛋糕更是要同班好姊妹share吓啦。 於是就訂左佢們個個新款的開心果蛋糕 …今晚食咗。。真係幾唔錯,中間有啲紅梅味的餡料酸酸地,出面就用nuts包邊…超靚仔…個人就覺得奶味重咗啲…不過開心果味就真係好“真” ~我見佢們重有cream brulee,檸檬之類的tart..都好想試。。哈哈,佢們已成為我下一個目標。。好其待呀!下次再有得閒試咗再同大家報告呀~呀,有一點意見的就係。。好可惜佢們唔做送貨。。攪到我同班friend食飯都專登要走返去個度攞先再出

呀,有一點意見的就係。。好可惜佢們唔做送貨。。攪到我同班friend食飯都專登要走返去個度攞先再出返去。。。
咖啡味拿破倫
2015-10-07
外賣自取
$35 (其他)
慶祝紀念
生日
咖啡味拿破倫
  • 開心果蛋糕,咖啡味拿破倫