夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-06-09 37 瀏覽
呢間夜。鐵板燒做omakase鐵板燒,我地就簡佐最貴果個佐2088套餐,主食都有5個,包括南非鮑魚+阿拉斯加鱈場蟹+蘇格蘭蟶子王+匈牙利鴨肝+宮崎和牛厚/薄燒。我地先試呢個龍蝦刺身,龍蝦肉切開晒一嚿嚿,鮮味十足,口感有彈性,點小小豉油同wasabi食就啱啱好,寶係特別體驗,新鮮難忘!另外既呢個南非鮑魚就原隻上,絕不吝嗇,鮑魚香氣清淡,鮮味十足,肉厚帶嚼勁,好軟韌,食得出好細嫩,仲可以加啲檸檬汁去食,鮮味更加提升!另一主菜宮崎 A4 和牛我地就簡佐厚燒,每塊出黎真係幾厚,好似切開既牛扒件咁,牛肉夠晒粉嫩,好軟腍,牛味又香濃,口感味道都爆晒分呀!仲有新鮮即燒既西澳洲龍蝦都不得不提,食完龍蝦刺身再食呢個簡直係另一體驗,龍蝦肉燒完都唔會縮晒水,仲好大舊好彈牙,就咁食食到龍蝦肉既鮮味,點啲新醬味道就更有層次,好食到爆!而櫻花蝦和牛炒飯都係好好食,試完和牛厚燒再食呢個粒粒和牛炒飯又係另一口感,和牛粒都好嫩,油脂分布晒落炒飯度,同埋啲櫻花蝦一齊食,好咸香好正!