今日黎到旺角鼓油街試食呢間阿四車仔麵,去到覺得佢嘅門面同餐廳內部裝修都非常之有格調,比人感覺坐得好舒服而且一啲都唔污糟,仲有酒精搓手液提供,值得一讚呀!入到去老闆仲問我地想坐邊度,臨走仲同我地講bye-bye,好Nice呀!坐低睇menu,呢到嘅車仔麵有超過30樣餸可以揀,仲有十幾種麵同醬汁任你配搭,另外仲有十款招牌小食同有大碗飯揀,正呀!睇左一輪Menu,我最後就揀左個四餸油麵同兩款小食,小食全部都係$20,好抵,而三餸麵就係$38,加一餸加$9 。跟餐飲品仲有減$8嘅優惠添!唔洗幾分鐘就上齊啲野食啦,碗碗都好大碗好足料呀!我揀左沙爹醬,佢係用匙上比我地自己撈勻嘅。係餸菜方面,我覺得呢四樣餸都非常之高水準架,豬大腸係用滷水汁煮嘅,煮得超入味,好香濃架,仲粒粒都勁大粒,非常推薦!牛腩每一舊都好大舊,燜得啱啱好,好軟淋同夠入味!冬菇嘅菇肉好厚實又大大舊,一樣係好入味!最後就係溏心蛋,同係比一隻蛋而唔係半隻,最愛溏心蛋嘅我真係好驚喜!另外兩樣小食,我就叫左日式吉列蠔同炸唐揚雞塊,兩個都係皮薄餡多,一啲都唔hea架,仲加左泰式酸辣醬添。
今日黎到旺角鼓油街試食呢間阿四車仔麵,

去到覺得佢嘅門面同餐廳內部裝修都非常之有格調,

另外仲有十款招牌小食同有大碗飯揀,正呀!

睇左一輪Menu,我最後就揀左個四餸油麵同兩款小食,
跟餐飲品仲有減$8嘅優惠添!

車仔麵

唔洗幾分鐘就上齊啲野食啦,碗碗都好大碗好足料呀!
我揀左沙爹醬,佢係用匙上比我地自己撈勻嘅。

係餸菜方面,我覺得呢四樣餸都非常之高水準架,

牛腩每一舊都好大舊,燜得啱啱好,好軟淋同夠入味!

冬菇嘅菇肉好厚實又大大舊,一樣係好入味!

另外兩樣小食,我就叫左日式吉列蠔同炸唐揚雞塊,
兩個都係皮薄餡多,一啲都唔hea架,仲加左泰式酸辣醬添。

豬大腸
牛腩