2019-03-09
呢個星期真係一個好忙嘅禮拜😩,幾乎日日都開OT,都冇得返屋企食飯。😢咁唯有喺灣仔度搵吓晚餐。🍚飯引起,想搵間中菜廳食下。就喺灣仔地鐵站附近就有一間叫味苑嘅中菜廳。裝修都幾靚下,入到去見到都有好多外國人👱🏻♂️喺度食。其實佢呢度有提供好多套餐,🥣方便大家選擇困難症嘅時候就可以直接叫套餐黎食。但係今次我哋冇叫,因為餐入面嘅菜唔係所有都啱食。⭐️蜜汁叉燒😋見到門口個燒味部,掛晒啲咁美味嘅燒味,忍唔住叫咗個蜜汁叉燒。超好食!真係好想叫碗白飯去餸。⭐️金沙明蝦球🦐呢一碟蝦球分量超多,我哋兩個人食唔晒。10幾粒蝦球,但係好正,鹹蛋黃係出面,入面就係蝦,兩個人真係食唔晒,打包咗啲返屋企。夾硬食晒嘅話就超標了,咁多鹹蛋黃。⭐️海味雜菜煲🥬菜方面我哋叫咗個雜菜煲,好足料,我哋仲飲埋啲湯,正!⭐️特色瑤柱櫻花蝦炒飯🦐夜晚梗係要食飯啦,我哋叫咗呢個櫻花蝦炒飯,一嚟到好香,瑤柱同櫻花蝦都好多,味道好好,👍🏼咁又無意中發現咗一間優質餐廳。下次睇吓晏晝會有咩食先。😍臨走時,待應仲問我地食唔食糖水,餐廳送嘅。⭐️木瓜雪耳糖水
⭐️蜜汁叉燒😋
⭐️金沙明蝦球🦐
⭐️海味雜菜煲🥬
菜方面我哋叫咗個雜菜煲,好足料,我哋仲飲埋啲湯,正!
⭐️特色瑤柱櫻花蝦炒飯🦐
臨走時,待應仲問我地食唔食糖水,餐廳送嘅。
⭐️木瓜雪耳糖水