2022-07-06 494 瀏覽
今晚收工去咗西環「夢之丼」嘆返個日式晚餐🇯🇵店內地方寬敞,裝修簡約舒適,充滿和風味道🏮適逢餐廳開業三周年,七月份惠顧堂食主餐牌可享有8折優惠磯燒帶子師傅將帶子輕輕炙燒,中間保留鮮嫩甜美感覺,以香脆紫菜包住,簡單又美味深海池魚厚切的深海池魚刺身,好肥美,鮮甜美味,充滿魚油香油甘魚刺身由日本新鮮空運的油甘魚刺身,色澤光鮮,味道甜美柔煮鮑魚鮑魚好鮮嫩柔軟,味道香濃,好好食哦火炙右口魚邊壽司右口魚邊火炙燒過,入口軟嫩,魚油滲出,有少少入口即溶嘅感覺,不得了呀蟹皇醬燒蟹膏豆腐嫩滑豆腐加入濃厚的蟹膏,入口帶香濃蟹膏鮮味及豆香,好特別呢沙律及麵豉湯丼飯會跟沙律及麵豉湯~沙律菜口感爽脆,麵豉湯濃淡適中夢之丼陣容鼎盛的餐廳招牌「夢之丼」,豐盛材料分別有:牡丹蝦、海膽、三文魚蓉、三文魚籽、松葉蟹、右口魚邊。日本珍珠米飯面帶微微紫蘇葉香;三文魚蓉表面以火炙燒過,魚鮮味更突出~海膽同三文魚籽都好鮮味!松葉蟹肉份量十足;牡丹蝦鮮甜棉滑花錦魚生丼七彩繽紛的花錦魚生丼,表面舖滿白身魚、右口魚邊、赤蝦、角切三文魚粒、三文魚籽、金蟹籽、蟹膏豆腐、青瓜、甜蛋等等。每款魚生粒都好新鮮,白身魚同三文魚粒都滿載魚鮮味,整體味道

磯燒帶子

深海池魚

厚切的深海池魚刺身,好肥美,鮮甜美味,充滿魚油香

油甘魚刺身

由日本新鮮空運的油甘魚刺身,色澤光鮮,味道甜美

柔煮鮑魚

鮑魚好鮮嫩柔軟,味道香濃,好好食哦

火炙右口魚邊壽司

蟹皇醬燒蟹膏豆腐

嫩滑豆腐加入濃厚的蟹膏,入口帶香濃蟹膏鮮味及豆香,好特別呢

沙律及麵豉湯

丼飯會跟沙律及麵豉湯~沙律菜口感爽脆,麵豉湯濃淡適中

夢之丼

花錦魚生丼

七彩繽紛的花錦魚生丼,表面舖滿白身魚、右口魚邊、赤蝦、角切三文魚粒、三文魚籽、金蟹籽、蟹膏豆腐、青瓜、甜蛋等等。每款魚生粒都好新鮮,白身魚同三文魚粒都滿載魚鮮味,整體味道同口感都好豐富呀