2020-10-14 66 瀏覽
最近新居入伙,同朋友決定要食好西慶祝一下,今次就揀左諾士佛臺既Oasis Bar&Grill!一入到去餐廳環境好舒適,小小fancy但又唔離地,職員服務態度亦好好。廢話少講,食評開始!西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治:完全冇諗過西瓜竟然可以同燒豬腩肉整個三文治,豬腩肉烤到超香口,油脂分佈平均,勁好味!西瓜烤完之後食落感覺好似冬瓜,相當有趣!辣味炸薯條配蜜糖芥末醬:辣粉出色,蜜糖芥末醬超好食!唔係一般超市買到既芥末醬,食落好smooth好香甜,不過D薯條如果再脆d就perfect!柚子牛油蜜糖雞翼:開胃清新小食,雞翼焗得岩岩好,咬落juicy嫩滑,其實有柚子同蜜糖真係好難會唔好食。黑松露大啡菇芝士意大利飯:濃濃的黑松露醬加大量大啡菇同芝士醬,Yummy,而且係飽肚之選!蒜香辣椒蜆意粉:蜆肉新鮮,唔係急凍海鮮,入口juicy有海水味,意粉煮得剛剛好唔會過軟,而且夠蒜夠辣,出色!最後叫左兩杯Signature Cocktails,Diamond in the sky係sparkling wine加左d蜜桃同金粉,一攪個杯夠晒fancy!Romantic Souffle 真係不得了,賣相極美,Gin

西瓜烤豬腩三文治

辣味薯條配蜜糖芥末醬

柚子牛油蜜糖雞翼

黑松露大啡菇意大利飯

蒜辣蜆肉意粉

Signature  Cocktails

Romantic  Soufflé

Romantic Souffle 真係不得了,賣相極美,Gin底好好飲,杯面果d Souffle入口即融好味到暈,呢杯真係可以無限飲,可惜我窮。

最後埋單一千蚊鬆d,叫左咁多野食,而且水準咁高,差唔多啦!
西瓜烤豬腩三文治
蒜辣蜆肉意粉